miércoles, 16 de junio de 2010

GFDL i altres tipus de llicències

Llicència de documentació lliure GNU (GNU Free Documentation License, GFDL) és una llicència copyleft per a contingut lliure, dissenyada per la Fundació del Programari Lliure (FSF) per al projecte GNU. El text complet es pot consultar en els enllaços externs.

La llicència va ser dissenyada per a documentació de programari i altres referències i materials institucionals. Estipula que qualsevol còpia del material, fins i tot de ser modificat, ha de portar la mateixa llicència. Aquestes còpies poden ser venudes però, de ser produïdes en quantitat, han de ser distribuïdes en un format que garanteixi futures edicions. Wikipedia és el major projecte que utilitza aquesta llicència.

Moltes persones i grups consideren a GFDL com una llicència no lliure, degut en part a l'ús de text "invariable" que no pot ser modificat o eliminat i la ben intencionada però exagerada prohibició en contra de sistemes DRM (Digital Rights Management, o gestió de drets digitals), la qual cosa afecta també alguns usos vàlids. Fins el 16 de març de 2006 el projecte Debian [1] així ho considerava, però ja fa distinció explícita sobre l'existència de seccions invariants, que serien les que impedirien la inclusió d'aquests documents a la secció main del projecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario